Пушена сланина

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
26/01/2013
"Традицията повелява пушената сланина да се реже на много тънки филийки "
Приготвяне90 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30 350
  • Преглеждания за месеца268
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • сланина - 3 кг
  • чесън - 2 глави
  • сол - 500 г за консервиране
  • червен пипер - 20 ч.л.
  • черен пипер - 150 броя на зърна
  • дафинов лист - 3 броя
  • карамфил - 3 броя зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете при нужда сланината на парчета. Подредете ги в каче.

За саламурата добавете в 5 л вряща вода, солта, черния пипер, дафиновия лист, карамфила и скилидките чесън.

След като саламурата изстине, залейте сланината. Оставете я така да отлежи 15-18 дни. През това време всеки ден я обръщайте.

След това изплакнете сланината със студена вода. На всяко парче промушете в единия край връв и провисете парчетата на хладно и проветриво място за 2 денонощия.

След това следва да опушите сланината, докато добие наситено златисто оцветяване. Докато е още топла, я натъркайте с червения пипер. Готовата сланина продължавайте да съхранявате на проветриво място.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Mariq Valeva
Mariq Valeva
12.11.2013 09:33
Уж пише пушена сланина и логиката е ,да се каже как се опушва , но логика и подобно обяснение не виждам !
18
0
светослав  шондров
светослав шондров
09.11.2013 15:17
как се опушва бе баи ставри , другото добре
10
0