Начин на приготвяне
Тиквата, нарязана на кубчета, се вари и се пасира. От сварената тиква с малка лъжичка за кафе се изрязват 10 броя топчета, с големина на лешничета и се карамелизират.
Бисквитите се натрошават, размесват се с разтопеното краве масло и се оформя блат във формата на сладкиша, като се притиска.
Разбиват се изварата, кафявата и бялата захар, джинджифила, канелата, 50 г от течната сметана и ванилията.
Постепенно се добавят яйцата, и се разбива много добре. Добавя се и пюрираната тиква и се доразбива.
Изсипва се по малко от разтопения с останалата част от 50 г сметана и шоколад, като с върха на нож се изтеглят кръгове.
Пече се от 45 минути до 1 час при 150-160 градуса. Върху всяко парче от кейка при поднасяне се слага по едно карамелизирано тиквено лешниче.