Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с тиква и шоколад

Чийзкейк с тиква и шоколад

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432391401654
Чийзкейк с тиква и шоколад1 / 2
31/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г цигулка
  • бисквити - 250 г обикновени
  • масло - 125 г
  • течна сметана - 100 г
  • шоколад - 50 г
  • извара - 500 г
  • кафява захар - 1 к.ч.
  • захар - 1 к.ч.
  • канела - 1 щипка
  • джинджифил - 2 щипки
  • ванилия - 1 пак
  • яйца - 4 бр.
  • за карамела
  • захар - 10 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата, нарязана на кубчета, се вари и се пасира. От сварената тиква с малка лъжичка за кафе се изрязват 10 броя топчета, с големина на лешничета и се карамелизират.

Бисквитите се натрошават, размесват се с разтопеното краве масло и се оформя блат във формата на сладкиша, като се притиска.

Разбиват се изварата, кафявата и бялата захар, джинджифила, канелата, 50 г от течната сметана и ванилията.

Постепенно се добавят яйцата, и се разбива много добре. Добавя се и пюрираната тиква и се доразбива.

Изсипва се по малко от разтопения с останалата част от 50 г сметана и шоколад, като с върха на нож се изтеглят кръгове.

Пече се от 45 минути до 1 час при 150-160 градуса. Върху всяко парче от кейка при поднасяне се слага по едно карамелизирано тиквено лешниче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: