Начин на приготвяне
Маслото и захарта се загряват и карамелизират на не много горещ котлон, за да не прегори карамелът. Добавят се едро смлените или счукани орехи.
Разбърква се и се изсипва върху намаслено фолио или тава. Когато е напълно изстинал се начупва и се счуква или смила по на едро в блендер или кухненски робот. Тиквата се вари нарязана на кубчета и се пасира.
В касерола се разбъркват жълтъците, захарта и 100г от сметаната. Овкусяват се с канела, индийско орехче и бахар и се сгъстява на горещ котлон.
Оттегля се и се смесва с пасираната тиква. С Миксер се разбива останалата сметана и внимателно с шпакла се смесва с тиквата.
В чаши се поставя малко от ореховото туфе и се покрива с крем. Поставя се в хладилник да се поохлади.