Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Мус от тиква с орехово туфе

Мус от тиква с орехово туфе

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432391401644
Мус от тиква с орехово туфе1 / 2
31/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг цигулка
  • жълтъци - 4 бр.
  • течна сметана - 500 мл
  • захар - 8 с.л.
  • есенция - 3 капки ром
  • есенция - 3 капки ванилия
  • канела - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • бахар - 1 щипка
  • за орехово туфе
  • масло - 50 г
  • орехи - 50 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - за намасляване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и захарта се загряват и карамелизират на не много горещ котлон, за да не прегори карамелът. Добавят се едро смлените или счукани орехи.

Разбърква се и се изсипва върху намаслено фолио или тава. Когато е напълно изстинал се начупва и се счуква или смила по на едро в блендер или кухненски робот. Тиквата се вари нарязана на кубчета и се пасира.

В касерола се разбъркват жълтъците, захарта и 100г от сметаната. Овкусяват се с канела, индийско орехче и бахар и се сгъстява на горещ котлон.

Оттегля се и се смесва с пасираната тиква. С Миксер се разбива останалата сметана и внимателно с шпакла се смесва с тиквата.

В чаши се поставя малко от ореховото туфе и се покрива с крем. Поставя се в хладилник да се поохлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: