Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Хлебни кюфтенца в зеленчуков сос

Хлебни кюфтенца в зеленчуков сос

Хлебни кюфтенца в зеленчуков сос
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вкусни кюфтенца могат да се направят от всичко, дори и от стар хляб - вижте как"

Необходими Продукти

  • хляб - 1/2 стар или една франзела
  • прясно мляко - около 100 мл
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • магданоз
  • олио
  • черен пипер
  • За соса
  • чушки - 2 бр.червени
  • чушки - 2 бр.зелени
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушките и част от моркова на много ситно. Останалата част морков рендосайте.

В широк съд сипете малко мазнина и сложете зеленчуците+цяла скилидка чесън. Запържете на слаб огън до омекване.

Сипете около 300 мл вода и пасирайте набързо, колкото да се пасира само една част от зеленчуците.

Оставете да ври около 10 минути. Посолете на вкус.

През това време пригответе зеленчуковите кюфтета. В купа начупете хляба на дребни залчета. Добавете яйцето, щипка сол, щипка черен пипер и повече нарязан магданоз.

Намокрете с 5-6 лъжици прясно мляко започнете да месите. Ако сместа е все още суха, добавете още малко мляко. Трябва да получите мокра, а не водна смес. Оформете малки кюфтенца и ги изпържете до златисто от всички страни.

Прехвълете кюфтенцата при зеленчуковия бульон. Ако течността се е изпарила много, добавете още малко вода. Оставете да къкри още 10 минути и махнете от огъня.

Хлебните кюфтенца в зеленчуков сос са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Aquarius207757
Aquarius207757
Изглежда апетитно, ще я пробвам рецептата.
01.06.2018 16:34