Начин на приготвяне
Черешите се измиват и им се изваждат костилките.
В купа се разбиват яйцата със захарта на пухкав крем. Към тях се прибавя омекналото краве масло и след разбъркване се прибавя киселото мляко със содата в него.
Сместа се ароматизира с ромовата есенция. Прибавя се на порции пресятото брашно, размесено с бакпулвера и какаото.
След разбъркване се слага и течният шоколад.
Отново продуктите се разбъркват, докато се получи гладка еднородна смес. Тестото се прехвърля във форма за печене, а отгоре върху него се нареждат черешите.
Шоколадовият сладкиш се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Готовността му се проверява с дървен шиш или клечка за зъби.
След като се извади от фурната се поръсва с пудра захар.
Шоколадовият сладкиш с череши е готов.
Коментари