Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Оризови кюфтета»Неустоими аранчини - вкус от Италия

Неустоими аранчини - вкус от Италия

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Неустоими аранчини - вкус от Италия1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Не сте опитвали аранчини досега - ето как бързо да поправите този непростим пропуск"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 4 с.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч
  • моцарела - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1/3 ч.ч
  • галета - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива.

В загрятото масло (2 с.л.) се добавят нарязаните на дребно лук и чесън. След като омекнат, се добавя виното. След като течността се абсорбира, се добавя една чаена чаша вода, абсорбира се и така се добавят още 2 чаени чаши вода. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус. Добавя се останалото масло.

Оризът се оставя да изстине. Моцарелата се реже на кубчета.

От ориза се оформят топки, като в тях се добавя моцарелата.

В отделни купички се подготвят яйца, брашно и галета.

Овалвам се в брашно-яйце-галета, поставят се в тава с хартия за печене и оризовите кюфтета се пекат на 180 градуса за около 20 Мин. или докато придобият златист цвят.

Неустоимите аранчини - вкус от Италия са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: