Начин на приготвяне
В загрятото масло (2 с.л.) се добавят нарязаните на дребно лук и чесън. След като омекнат, се добавя виното. След като течността се абсорбира, се добавя една чаена чаша вода, абсорбира се и така се добавят още 2 чаени чаши вода. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус. Добавя се останалото масло.
Оризът се оставя да изстине. Моцарелата се реже на кубчета.
От ориза се оформят топки, като в тях се добавя моцарелата.
В отделни купички се подготвят яйца, брашно и галета.
Овалвам се в брашно-яйце-галета, поставят се в тава с хартия за печене и оризовите кюфтета се пекат на 180 градуса за около 20 Мин. или докато придобият златист цвят.
Неустоимите аранчини - вкус от Италия са готови.