Начин на приготвяне
Филето се измива и се подсушава. Разцепва се на две, за да се получи плоскост, която се разделя на 3 ленти по дължина. От долната страна се оставя по около 2 см не нарязано за да не се отделят нарязаните парчета. Поръсваме със смлян черен пипер и сол на вкус.
Лентите изплитаме като плитка на коса. Овалваме в брашно и пържим в олио, предварително загрято. Оставяме на водна баня около 20-на минути.Палачинките навиваме със смес от смлените орехови ядки, предварително задушените в масло гъби, шунка, пилешко.
Върху всяка палачинка настъргваме кашкавал. Плетениците отцеждаме от мазнината в която са пържени и поставяме върху палачинките, които са като канапе. Мазнината от пърженето сгъстяваме с лъжица две брашно или нишесте, добавяме виното, соевия сос, магданоза, горчицата и варим около 5 минути докато се сгъсти сосът. Заливаме палачинките и плетеницата със соса и сервираме.