Свински плетеници

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46113
Свински плетеници2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Когато един мъж говори за свински плетеници, си заслужава да го слушате с две уши и голяма празна чиния"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 1.2 кг или свинска рибица
  • брашно - 1 и 1/2 с.л. или нишесте
  • гъби - 1 тарелка пресни
  • бяло вино - 1 кафена чашка
  • черен пипер - смлян
  • палачинки - готови, според бройката на консуматорите
  • орехи - 1 к.л. пълнеж от смлени
  • шунка - 150 г
  • пилешко месо - 150 г филенце
  • кашкавал - 200 г настърган
  • магданоз
  • соев сос
  • горчица - лъжичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се измива и се подсушава. Разцепва се на две, за да се получи плоскост, която се разделя на 3 ленти по дължина. От долната страна се оставя по около 2 см не нарязано за да не се отделят нарязаните парчета. Поръсваме със смлян черен пипер и сол на вкус.

Лентите изплитаме като плитка на коса. Овалваме в брашно и пържим в олио, предварително загрято. Оставяме на водна баня около 20-на минути.Палачинките навиваме със смес от смлените орехови ядки, предварително задушените в масло гъби, шунка, пилешко.

Върху всяка палачинка настъргваме кашкавал. Плетениците отцеждаме от мазнината в която са пържени и поставяме върху палачинките, които са като канапе. Мазнината от пърженето сгъстяваме с лъжица две брашно или нишесте, добавяме виното, соевия сос, магданоза, горчицата и варим около 5 минути докато се сгъсти сосът. Заливаме палачинките и плетеницата със соса и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка: