Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени пилешки бутчета с киноа

Печени пилешки бутчета с киноа

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Печени пилешки бутчета с киноа
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Един по-екзотичен и ароматен прочит на любимата ни класика - печени пилешки бутчета, но не с ориз, а киноа - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 - 7 бр. долни (около 600 г)
  • олио - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • рас ел ханут - 1 с.л.
  • сол
  • за рас ел ханут
  • кориандър - 1/2 ч.л. млян
  • канела - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л. смлян сух
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • чили - 1/4 ч.л.
  • за киноата
  • киноа - 200 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • рас ел ханут - 1 с.л.
  • вода - 500 мл
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измийте киноата, тъй като може да има лек горчив привкус.

Загрейте олиото в тиган на умерен огън на котлона и запържете пилешките бутчета от всички страни до златисто за около 15 мин.

Извадете отцедете и намажете с меда. След това посипете с подправката рас ел ханут и посолете.

Хубаво втрийте подправките в бутчетата. Подредете в тавичка и изпечете във фурна на 180°C за около 25 мин.

Междувременно загрейте олиото в касерола на котлона на умерен огън.

Нарежете лука на малки кубчета, а чесъна на ситно. Запържете ги до омекване в олиото за около 5 мин. Прибавете подправките и хубаво разбъркайте.

Добавете киноата и водата. Гответе около 20-25 минути, докато се свари киноата и поеме водата.

Сервирайте пилешките бутчета върху канапе от киноа.

Печените пилешки бутчета с киноа са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Много вкусно, определено.
04.06.2018 17:31