Начин на приготвяне
Предварително измийте киноата, тъй като може да има лек горчив привкус.
Загрейте олиото в тиган на умерен огън на котлона и запържете пилешките бутчета от всички страни до златисто за около 15 мин.
Извадете отцедете и намажете с меда. След това посипете с подправката рас ел ханут и посолете.
Хубаво втрийте подправките в бутчетата. Подредете в тавичка и изпечете във фурна на 180°C за около 25 мин.
Междувременно загрейте олиото в касерола на котлона на умерен огън.
Нарежете лука на малки кубчета, а чесъна на ситно. Запържете ги до омекване в олиото за около 5 мин. Прибавете подправките и хубаво разбъркайте.
Добавете киноата и водата. Гответе около 20-25 минути, докато се свари киноата и поеме водата.
Сервирайте пилешките бутчета върху канапе от киноа.
Печените пилешки бутчета с киноа са много вкусни.
Коментари