Мариновани пилешки пържоли на фурна

05/06/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф65875821215
"Тайната на най-крехките пилешки пържолки не е никаква тайна - тя е във вкусната марината "
Приготвяне5 мин.
Готвене60 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 333
  • Преглеждания за месеца475
  • Преглеждания за седмицата109
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пилешки пържоли - 5 бр. от бутчета
  • чесън - 3 скилидки
  • соев сос - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл.
  • зехтин - 3 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол
  • зеленчуци
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа се счукват скилидките чесън. Към тях се прибавят продуктите за маринатата - соев сос, бяло вино, кафява захар, черен и червен пипер.

Пържолите се поръсват със сол и се обтриват с маринатата. Оставят се в купата, похлупват се и се оставят да престоят така поне три часа.

След това се нареждат в тавата за печене, а около тях се нареждат зеленчуците за печене.

Върху зеленчуците се поръсва малко сол и се капва по малко зехтин.

Тавата с пържоли се слага във фурна и се пекат на 200 градуса, като по време на печенето се обръщат да се запекат и от другата страна.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар