Начин на приготвяне
Измиваме тиквичката, като режем и отстраняваме от двете страни ненужното.
Нарязваме на колелца, а след това на четвъртинки тиквичките .
Лука нарязваме на ситно и в тенджерата с олио поставяме да запържим за кратко.
Към лука поставяме и тиквичките, като разбъркваме добре.
Оставяме така за около 2-3 минути и след това прибавяме домашната подправка.
Сипваме вода до закриване на тиквичките и оставяме така да ври, докато омекнат самите тиквички.
В съд поставяме брашното и прибавяме малко вода, за да се получи кашичка.
Изключваме готовата яхния от тиквички добавяме брашнената кашичка, разбъркваме и отново поставяме на котлона за 2-3 минути.
Поднасяме с нарязан на ситно копър.
Постната яхния от тиквички е готова.