Тъмен кекс с моркови

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
82
299
124
134
1
06/06/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 178
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кекс

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване, след което се прибавя олиото и отново се разбърква.

Добавят се морковите и пак се разбърква, а след това към получената смес се добавят и пресятото брашно с бакпулверите и ванилиите.

Бърка се на най-бавната степен на миксера до хомогенизиране на сместа. Добавят се орехите и канелата и отново се разбърква.

В намазнена и набрашнена кексова форма се изсипва 2/3 от сместа.

В останалата 1/3 от сместа се добавя какаото и се разбърква много добре.

Получената тъмна смес се изсипва по средата на светлата. Пече се бавно и на ниска температура - около 60-70 мин на 150 градуса без вентилатор и в предварително загрята фурна.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Чудесно!
0
0