Начин на приготвяне
Пилешкото филе, измито и подсушено, натъркайте с черен пипер и след това залейте с прясно мляко - толкова, колкото да го покрива. Сложете клонките розмарин между месцето или просто отгоре, завийте със стреч фолио и оставете за една нощ в хладилник.
На другия ден, преди да приготвите ястието, което е така бързо и лесно, извадете купата с месото 30 минути на стайна температура.
През това време разбъркайте хубаво меда и горчицата, може да ползвате дижонска или ретро - както ви харесва, получава се страхотно и с двете.
За повече сос може да си увеличите количествата или да варирате - ако искате да преобладава сладкият привкус, да сложите наравно мед и горчица.
Пилешкото месо и розмарина извадете от млякото и подсушете. Нарежете филето на парчета, не много дебели, и осолете, а листенцата на подправката накъсайте, изхвърляйки стъблото.
Загрейте лъжичките зехтин на силен огън и запечете парчетата месо, докато леко започнат да добиват загар. Сложете и маслото и гответе още минутка, след което прибавете сместа от мед и горчица и розмарина.
Намалете температурата веднага и разбърквайки, гответе още 2-3 минути.
Оставете настрана от огъня за още 2-3 минути под капак, за да улегнат вкусовете, и поднесете.
Добър апетит!