Начин на приготвяне
Тиквичките хубаво се измиват. Отрязват им се крайчетата и се режат на две по дължина. Издълбават се като лодки. Остатъка ще се ползва за заливката.
Намазват се с малко олио и сол. Подреждат се в тава.
Каймата се омесва със ситно нарязан копър, смачкан чесън с преса, сол и черен пипер.
Пълнят се тиквичките. Така се слагат да се пекат за около 1 час на 200 градуса.
След като се запекат, се обръща всяко кюфтенце и се полива със заливка, която се приготвя, като останалата част от тиквичката се пасира с яйце, брашно и сол.
Отново във фурната за около 30 минути на вентилатор. След това се поръсва с настърган кашкавал и още няколко минути до запичане на кашкавала.
Готовото ястие се поставя по малко стръкче копър и по желание с чеснов сос.
Пълнените тиквички с кайма със запечена заливка са готови.