Начин на приготвяне
От тиквичките се правят лодки, като внимателно с лъжица се отстранява вътрешната част.
Нарежете на ситно вътрешността от тиквичките.
Лодките се спускат за 4 минути във вряща вода и след това се охлаждат.
Подправете със сол и черен пипер.
Спанакът се измива и се запържва леко в малко зехтин заедно с нарязания зелен лук.
Нарязаното рачешко месо смесете с грис, добавете яйца, лук, копър и половината доматено пюре. Подправете на вкус.
Напълнете лодките с пълнежа и ги поставете в бульон от останалото доматено пюре и останалото от вътрешността на тиквичките, малко топла вода и печете 25 минути във фурната на 220 градуса.
При поднасяне украсете тиквичките на фурна по ваш вкус.
Тиквичките със спанак и рачешко месо са много вкусни!