Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Цяла печена Есетра на Фурна

Цяла печена Есетра на Фурна

Цяла печена Есетра на Фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • есетра - 1 кг
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • бяло вино - 50 мл сухо
  • лимонов сок - на вкус
  • растително масло
  • бяло вино - сухо
  • магданоз - за украса
  • мента - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата от вътрешностите и добре изплакваме под студена вода. Леко посоляваме отвътре и отвън и оставяме за около 15 минути.

Измиваме след изтичането на минутите и подсушаваме с кърпа.

Готовата подсушена риба овкусяваме с пипер, мащерка, магданоз и сол на вкус, като леко поръсваме с лимонов сок и мазнина.

В тавичка, която предварително сме поставили фолио и поставяме рибата, като доливаме и малко вино.

Печем около 35 минути.

Поставяме рибата в чиния като украсяваме с лимонови резенчета, магданоз и листа от мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: