Начин на приготвяне
За блата се разбиват поотделно белтъците и жълтъците с половината от захарта. Към жълтъците се прибавят бисквитите и бадемите и постепенно по малко и от белтъците.
Бърка се с шпакла или дървена лъжица, за да не падне сместа. Изпича се блат и като изстине, се разрязва на три части.
Крем:
Жълтъците, захарта и брашното се разбъркват на каша и се прибавят към прясното мляко. При непрекъснато бъркане се вари на гъст крем. Оставя се да изстине.
Маслото и захарта се разбъркват добре. Ароматизира се с ванилия. Смесва се с охладения първи крем и с разтопения на водна баня и охладен шоколад.
Добавя се и Бейлисът или друг ликьор.
Платките се сиропират с карамеления сироп и се намазват с крем.
Най-отгоре се маже с крем и се поръсва с филиран бадем и крокан.