Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Каши»Пилешка каша по врачански

Пилешка каша по врачански

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Пилешка каша по врачански
Снимка: Диляна
3 / 4
10/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 - 600 г
  • брашно - 3 - 4 с.л
  • краве масло - 50 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото измиваме добре, поставяме го в тенджера, заливаме го с литър и триста грама студена вода.

Към водата добавяме и 1 ч.л сол. Оставяме така да ври до готовност.

В друг съд запържваме брашното в разтопеното краве масло, докато леко промени цвета си.

Към запърженото масло добавяме червения пипер и отместете от огъня. Разреждаме с бульона, в който е вряло пилешкото месо, като опитваме на сол.

Чесъна обелваме, счукваме и го добавяме към соса.

Накъсваме свареното месо и него прибавяме.

Оставяме да ври още около 5-10 минути, докато самото месо поеме аромата на чесъна и маслото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: