Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Славянски гювеч с пиле и зеленчуци

Славянски гювеч с пиле и зеленчуци

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1411k6269662
Славянски гювеч с пиле и зеленчуци
Снимка: TanyaGyurova
1 / 3
07/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ако не ви се готви утре, просто днес сгответе от този славянски гювеч и няма да ви се наложи"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - около 300 - 400 г
  • ориз - 1 ч.чаша
  • тиквички - 1 бр. малка
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 шепа на кубчета
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • магданоз
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате пилешкото филе и запазвате бульона.

В тенджера задушавате лука, моркова и целината с около 4 с.л.олио и малко от бульона.

Добавяте нарязана на ивички чушка и след това тиквичката, нарязана на кубчета.

Добавяте червения пипер и доливате малко от бульона, за да не се запържва.

Измивате ориза и го добавате към зеленчуците, като разбърквате добре.

Посолявате и добавяте няколко зърна черен пипер.

Прехвърляте сместа с ориза в подходяща тава, като имате предвид, че той ще набъбне двойно.

Доливате три ч.чаши от бульона и разбърквате добре.

Накъсвате пилешкото месо и го добавяте равномерно из цялата тава.

Печете на 200 градуса до готовност на ориза, като малко преди да го извадите от фурната, поръсвате ориза на фурна със ситно нарязан магаданоз.

Славянският гювеч с пиле и зеленчуци е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Хубава рецепта за славянски гювеч!
14.05.2023 22:38
1