Начин на приготвяне
Сварявате пилешкото филе и запазвате бульона.
В тенджера задушавате лука, моркова и целината с около 4 с.л.олио и малко от бульона.
Добавяте нарязана на ивички чушка и след това тиквичката, нарязана на кубчета.
Добавяте червения пипер и доливате малко от бульона, за да не се запържва.
Измивате ориза и го добавате към зеленчуците, като разбърквате добре.
Посолявате и добавяте няколко зърна черен пипер.
Прехвърляте сместа с ориза в подходяща тава, като имате предвид, че той ще набъбне двойно.
Доливате три ч.чаши от бульона и разбърквате добре.
Накъсвате пилешкото месо и го добавяте равномерно из цялата тава.
Печете на 200 градуса до готовност на ориза, като малко преди да го извадите от фурната, поръсвате ориза на фурна със ситно нарязан магаданоз.
Славянският гювеч с пиле и зеленчуци е готов.
Коментари