Свинско с праз и домати

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68376121596
11/06/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 865
  • Преглеждания за месеца438
  • Преглеждания за седмицата87
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г
  • праз лук - 3 стръка
  • червени чушки - 2 бр.
  • домати - 1 и 1/2 ч.ч. от консерва
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на хапки и се слага да се изпържи в сгорещена мазнина.

Към него се прибавят чушките и праз лукът, нарязан на колелца.

След като се позапържат, се слагат доматите, нарязани на дребно.

Ястието се овкусява със сол, черен пипер и кимион на вкус. Оставя се да се готви на умерена температура, докато се изпари водата от доматите.

Когато е готово ястието, може да се поръси с нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар