Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Поширани яйца»Поширани яйца в домати с праз

Поширани яйца в домати с праз

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Поширани яйца в домати с праз
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ароматен аламинут, който и новак в кухнята ще приготви лесно при това за по-малко от 30 минути"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • праз - 1/2 глава
  • домати - 1 буркан смлени или 5 бр. пресни
  • чубрица
  • босилек
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на ситно и запържете до златисто.

Ако използвате пресни домати нарежете на много малки парченца или ги настържете и изсипете при запържения праз. Оставете да поври 5 минути. Овкусете с подправките, разбъркайте.

Направете четири малки гнезда и чукнете там яйцата. Похлупете с капак тигана и оставете така 5-6 минути докато яйцата се сварят в доматения сос. Сервирайте топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: