Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов крем»Крем с рикота и праскови

Крем с рикота и праскови

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k37k17k12
Крем с рикота и праскови
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Нежен десерт, който ще донесе много наслада на всички, които го опитат."

Необходими Продукти

  • рикота - 400 г
  • праскови - 3 бр. добре узрели
  • пудра захар - 6 с.л.
  • цедено кисело мляко - 4 с.л.
  • крема сирене - 2 с.л. с връх
  • мента - листа прясна за украса
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Две от прасковите се пасират или смилат в блендер, докато станат на фино пюре.

В купа се изсипва рикотата, цеденото кисело мляко, крема сиренето, захарта и прасковеното пюре.

Всичко се пасира много добре, работейки на най-високата степен на пасатора, за да стане фин въздушен крем и всички дрождички от рикотата да изчезнат.

Съветът ми е да се опита и ако трябва да се регулира на захар, тъй като зависи от сладостта на самите праскови, които използвате. Ако е необходимо, си добавете още пудра захар и отново пасирайте за кратко.

Разсипете в чашки и върху всяко кремче подредете фини парченца от третата праскова и украсете с пресни листа от мента.

Да ви е сладко!

* Може да използвате цели или половинки плодове от компот, ако не разполагате със пресни. Просто трябва добре да ги подсушите или оставите да се отцедят от течността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: