Начин на приготвяне
Две от прасковите се пасират или смилат в блендер, докато станат на фино пюре.
В купа се изсипва рикотата, цеденото кисело мляко, крема сиренето, захарта и прасковеното пюре.
Всичко се пасира много добре, работейки на най-високата степен на пасатора, за да стане фин въздушен крем и всички дрождички от рикотата да изчезнат.
Съветът ми е да се опита и ако трябва да се регулира на захар, тъй като зависи от сладостта на самите праскови, които използвате. Ако е необходимо, си добавете още пудра захар и отново пасирайте за кратко.
Разсипете в чашки и върху всяко кремче подредете фини парченца от третата праскова и украсете с пресни листа от мента.
Да ви е сладко!
* Може да използвате цели или половинки плодове от компот, ако не разполагате със пресни. Просто трябва добре да ги подсушите или оставите да се отцедят от течността.