Качамака на Рад

РадостРадост
Новак
112
Качамака на Рад1 / 3
30/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Това определено не е на баба, а на дядо качамакът"

Необходими Продукти

  • царевична грис - 500 г
  • сирене - 500 г
  • бекон - 500 г
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във врящата вода се слага сол и се изсипва постепенно и при непрекъснато разбъркване царевичното брашно. Вари се, докато царевичната каша се втвърди и започне да се отделя от стените на съда.

Изсипва се в тава на пласт с дебелина 3-4 см. Реди се сиренето и беконът отгоре след което се изсипва втори пласт от кашата.

След което се реди отново сиренето и бекона. Маслото се запържва в тиган заедно с пипера, след което се изсипва върху качамака, непосредствено преди сервиране.

Качамакът се сервира горещ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: