Начин на приготвяне
Канестрелите са едни от най-вкусните бисквитки на Мулино Бианко - те са фантастични бисквити, характерни за Лигурия и Пиемонт. Мулино Бианко са най-обичаните италиански бисквитки, много подходящи за деца и разбира се възрастни.
Прекрасни са с чашка мляко или с кафе и мляко за закуска. Рецептата е много проста, те са сладки и ронливи вкусни бисквити във формата на цвете с малка дупка в центъра, поръсени с много пудра захар.
Първо сложете яйцата в тенджера, залейте със студена вода и варете 10 минути, докато се сварят.
Покрийте ги със студена вода и ги оставете да изстинат, след което ги обелете и вземете само жълтъците. Надробете или претрийте през цедка много фино или с вилица и ги оставете да изстинат напълно.
Разбъркайте тези жълтъци бързо в планетарен миксер заедно с брашното, пудрата захар, мекото масло, нишестето, ванилия и настърганата лимонова кора месете, докато се образува хомогенно тесто (или можете да омесите на ръка бързо, за да не се стопли много тестото. Сплескайте го около 5 см височина и го увийте в стреч фолио.
Приберете в хладилник за час, час и половина (в зависимост от сезона) тестото за маслени сладки. След това време вземете диска, поставете го между 2 листа пергаментова хартия и разточете лист с дебелина 1 см.
Сложете тестото между 2-та листа отново в хладилника за 10 минути на равно (може да използвате обърната тава ...много удобно).
Извадете тестото от хладилника, отстранете внимателно листа отгоре, поставете го върху тава за печене с грапавата страна надолу, за да не се движи, изрежете бисквитите с помощта на подходящата кръгла форма на цвете или друга подобна, като направите отвор в центъра, много удобно е с обратната страна на малък пош (sac-a-poche).
Можете да изберете формата за маргарита (или каквото искате) направете много формички, които ще поставите върху покритата с хартия за печене тава.
Печете хрупкавите бисквити в предварително загрята фурна на 180 °C за около 15 минути.
Внимавайте, че трябва само да се зачервят и да не са прекалено кафяви.
Прясно изпечени, поръсете обилно с пудра захар.
Насладете се на тези ретро сладки!
Оригинална рецепта на бисквитките на Mulino Bianco - идеални за чай или като лека закуска.