Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Пренощували палачинки с аромат на липа и кайсиево сладко

Пренощували палачинки с аромат на липа и кайсиево сладко

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пренощували палачинки с аромат на липа и кайсиево сладко
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
22
"Утрото е по-мъдро от вечерта или как приготвихме най-вкусните пренощували палачинки с аромат на липа и кайсиево сладко"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • брашно от лимец - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 600 мл
  • масло - 50 г
  • цветчета от липа - 2 - 3 щипки
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • сол - 1 щипка
  • растителна мазнина - за намазване на тигана
  • сладко от кайсии - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта (част от нея) е вдъхновена от книгата на Саша Мартен Живот от нулата - 195 рецепти - 195 държави - 195 седмици.

Липовия аромат пък е хрумка, която придава очарование на тези леки и ефирни палачинки.

В подходяща купа пресяваме брашната, като прибавяме и останалите продукти - разбитите яйца, солта, ванилията, прясното мляко и ароматните липови цветчета. Разбиваме сместа до хомогенност. Консистенцията трябва да е с гъстотата на боза.

Покриваме купата с фолио за свежо съхранение. Поставяме палачинковата смес да пренощува в хладилника.

Тестото трябва да е добре темперирано, преди термичната му обработка.

Тогава добавяме 2 с.л. разтопено масло и разбъркваме добре.

Винаги намазвам с масло дъното на чинията, предназначена за изпечените палачинки.

Тигана за печене намазвам с растителна мазнина, защото маслото прегаря и разваля вкусовите им качества.

Намазваме с масло краищата на всяка палачинка и я поставяме под купчинката изпечени. Така те остават пухкави и меки.

Изпълняваме това упражнение с черпака, докато палачинковата смес свърши.

Поднасяме ги с кайсиево сладко.

Пренощувалите палачинки с аромат на липа и кайсиево сладко са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: