Лесно патешко магре на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Лесно патешко магре на тиган11 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Майсторски клас за всички почитатели на Френската кухня - лесно патешко магре на тиган"

Необходими Продукти

  • патешко магре - 1 бр. голямо (Гърди с кожа)
  • сол - на вкус
  • сладко - боровинки, портокали /по избор/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкото месо почистете от възможни жилички и излишни мазнини по повърхността. Оставете на стайна температура 1 час, след което попийте влагата и ако има отделена кръв - с кухненска хартия. За тази рецепта няма да правим ромбоидни прорези по кожата, а ще използваме друга технология.

Загрейте тиган с дебело дъно на умерен огън, почти слаб и поставете магрето с кожата надолу, като предварително я посолите леко. Печете така 10 минути, зависейки от дебелината на подкожната мазнина. Трябва лека полека тя да се стопи и остане тънка. Изгребвайте излишната отделена мазнина в тигана и си я запазете за готвене на друго ястие, тъй като е невероятно вкусна.

След като мазният слой изтънее увеличете огъня почти до максимум, отстранете и останалата отделена патешка мас и щом кожичката се запече добре и стане на вид хрупкава, обърнете от другата страна.

За розова вътрешност на месото печете 2 минути, за средно изпечено - 3-4 минути, а за добре препеченко -5 минути.

Извадете и завийте магрето с алуминиево фолио за 7-8 минути, след което нарежете на филийки и ако желаете, запечатайте всяко едно парченце за секунди от всяка страна на силен огън.

На дъното на чиния сложете тънък пласт сладко по избор, отгоре подредете филийките патешко магре и посолете.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: