Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Рулца от Свинска Кожа

Рулца от Свинска Кожа

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Рулца от Свинска Кожа
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Рулца от свинска кожа, които може да поднесете с чаша вино или друго питие по избор"

Необходими Продукти

  • свинска кожа - няколко дълги правоъгълни парчета
  • праз - 1 - 2 стръка
  • лют червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пресольовица - 1. 5 л (зелевата чорба от киселото зеле)
  • чесън - 1 - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчетата сланина се поръсват със ситно нарязаните праз лук и чесън, черен пипер, лют червен пипер и се навиват на стегнати рула. Връзват се стегнато с канап.

В тенджерка или друг подходящ съд се налива пресольовицата (зелевата чорба от киселото зеле) и в нея се сваряват рулцата.

Прибират се в хладилник и се оставят за една вечер. На следващия ден вече рулцата са се желирали.

Преди консумация се отстранява канапът и рулцата се нарязват на кръгчета.

Може да се поднесат като разядка, като предястие или като мезе за всяко питие (вино, бира и ракия - всеки сам избира! ).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: