Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Аламинути»Гъби с лук в доматен сос

Гъби с лук в доматен сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Гъби с лук в доматен сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Аламинут, подходящ и за вегани и вегетарианци"

Необходими Продукти

  • печурки - 400 г
  • доматен сос - 150 мл, овкусен със сол и босилек
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и лука.

Нарежете лука на дребни кубчета, а гъбите на тънки парченца. Загрейте зехтина в тиган на котлона на умерена температура.

Сипете лука и го запържете за около 5 мин. до омекване.

Добавете гъбите и пържете още около 10 мин. Овкусете с риган, черен пипер и сол.

Добавете доматения сос и оставете аламинута да се пържи още около 10 мин. като разбърквате периодично.

Гъбите с лук в доматен сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: