Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Воденички с гъби в доматен сос

Воденички с гъби в доматен сос

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Воденички с гъби в доматен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • воденички - 1 кг
  • чушки - 2 бр. зелена и червена
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 500 г
  • лук - 1 глава
  • гъби - 200 г
  • бульон - 250 мл пилешки
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се варят в подсолена вода за 15 минути, за да омекнат. Загряваме олиото и пържим ситно нарязаните на ситно чесън и лук.

Когато омекнат, добавяме едро нарязаните гъби и запържваме още 4-5 минути. Прибавят се нарязаните на едро чушки и отцедените воденички и се запържва за още няколко минути.

Последно добавяме пасираните домати, овкусяваме със сол и черен пипер, доливаме бульона, кипваме и варим около 30 минути на тих огън под похлупак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: