Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки филета на пара

Пилешки филета на пара

Пилешки филета на пара
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Здравословни и мега вкусни - как да им устои човек"

Необходими Продукти

  • пилешко бонфиле - 400 г
  • зехтин - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • течна сметана - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • моркови - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осоляваме пилешките филета и ги подреждаме в уреда за готвене на пара, с който разполагаме.

Морковите почистваме и нарязваме на ленти. Подреждаме ги при филетата. Готвим 20-25 минути.

Смесваме течната сметана и лимоновия сок. Загряваме за 2-3 минути на котлона.

Поливаме готовите и още топли филенца първо със зехтин, а после и със сметана.

Отгоре поставяме лентички задушени моркови. Поставяме гарнитура по желание и сервираме веднага.

Пилешките филета на пара са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: