Начин на приготвяне
Картофките се измиват много добре под течаща вода. Не е необходимо да се белят, кората на пресните картофи е много тънка и за подготовка е достатъчно да се измият прилежно. Старите картофи задължително се обеват предварително.
Поставят се в тава за печене, ако е необходимо зависимост от големината им, може да се разрежат на две половини.
Отгоре се посипват със зехтин, и всички останали подправки и 1 с. л. вода. Разбъркват се с ръка, за да може подправките да се разпределят равномерно.
Загрява се фурната на 200 градуса и се поставя тавичката.
След около половин час картофките ще добият златиста коричка, ще ухаят апетитно и са готови за консумация.
Изваждат се и се поръсват с наситнен копър.
Пресните картофки на фурна с подправки са готови.
............................
Картофите са любими на много хора по света, почти всички обичат да ги хапват. Затова и рецептата на Картофи на фурна е толкова важна и задължителна за всички начинаещи кулинари.
Независимо какви, пресни или стари картофи, рецептата е една, единствено при приготвянето на старите картофи е необходимо малко повече време, за да се отстрани кората им.
Пресните картофи за хитът на лятото и причините са две - те са много вкусни и обработването им е бързо и лесно. Това означава, че новакът задължително трябва да ги включи в кухнята си.