Начин на приготвяне
Маслото и захарта се разбиват с миксер. Постепенно се добавят белтъците и се разбива до получаване на пухкав крем.
Ароматизира се с ванилия и се добавя брашното, разбърква се и се оставя за половин час в хладилник, да се стегне.
В намаслена тава върху намаслена хартия с лъжица или шпакла се оформят кръгли дискове, като палачинки. Пекат се около 10 минути при 150-160 градуса.
Когато по краищата се зачервят се вадят и изчаква се около минута и се поставят в купичка /кошничка/, за да приеме формата на съда, като изстине.
Ягодите се почистват и режат на парченца. В купа се смесват парченцата ягоди, захарта, киселото мляко и есенцията и се разбъркват на гъст крем. Кошничките се пълнят с крем непосредствено преди сервиране.