Бопки

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Бопки
Снимка: Станислава Армянова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
13 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • За 1 близалка
  • захар - 1 с.л. + 1 ч.л.
  • сода за хляб - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете захарта в съд от неръждаема стомана (ползвах чашка за крем карамел) и на средна температура стопете захарта. Разбъркайте с лъжица, за да се стопи равномерно и да не гори.

Разбъркайте топената захар, докато се превърне в гладка, чиста течност без бучки. Добавете сода за хляб и продължете да разбърквате.

Сместа ще се надигне и ще се променя от светлокафяв до кремаво. Върху алуминиево фолио се нареждат клечки за зъби.

Поръсва се по 1 ч. л. захар около тях. Върху всяка клечка се изсипва по 1 с.л. от карамелената смес.

Отгоре се слага още едно парче алуминиево фолио и веднага се притиска с купичката, защото пари. След 1 мин се отлепя фолиото и имате страхотни близалки.

Това е типично ястие за Корея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: