Пуешко Бутче със зеле на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
16/06/2018
"Когато сте толкова гладни, че пилешкото бутче не стига - опитайте нашето предложение за пуешко бутче със зеле на фурна "
Приготвяне40 мин.
Готвене125 мин.
Общо165 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 861
  • Преглеждания за месеца848
  • Преглеждания за седмицата141
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пуешки бутчета - 2 бр. долни
  • зеле - 1 средно голяма прясна зелка
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1/2 ч.л. на зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - 1 с.л нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пуешките бутчета за около 30 мин. Междувременно нарежете зелето на тънки ивици и настържете домата.

Загрейте олиото в дълбок съд на котлона на умерена температура и запържете леко лука до омекване за около 5 мин.

Добавете зелето, червения пипер и настъргания домат. Разбъркайте хубаво.

Сипете от бульона, в който са врели бутчетата, и задушете за около 15 мин. Овкусете със сол, зърна черен пипер и дафиновите листа.

Поставете от зелето на дъното на гювеч. Отгоре поставете бутчетата и засипете с останалото зеле.

Изпечете в студена фурна за около 1 ч - 1 ч.15 мин. на 200 градуса. При готовност поръсете с нарязан магданоз и отстранете по желание дафиновите листа и зърната черен пипер.

Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
18.00 лв.
Виж ››

Ще осъзнаете какво удобство е наличието на метална тава в кухнята, щом я получите. Позволява приготвяне на сладкиши, солени ястия, дори салата, ако е в по-голямо количество. Правоъгълната тава има дръжки за още по-голямо удобство при употреба.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар