Начин на приготвяне
Разбийте яйцата на ръка. Добавете захарта и ванилената захар. Разбийте отново с миксер до получаването на бухнала смес.
Пресейте брашното с бакпулвера и добавяйте към течната смес по 1-2 л. като разбърквате с въртеливи движения, за да не спадне бухналостта на яйцата. Добавете малко червена боя, за да стане розова сместа.
Върху хартия за печене в тава с вътрешни размери 35/35 см изсипете сместа. Разстелете хубаво с шпатула. Потръскайте тавата, за да се разстели сместа равномерно.
Изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 10-12 мин. като наблюдавате да не покафенее. Извадете блата и го оставете за 1-2 мин. Навийте след това, така както е с хартията за печене на руло. Оставете да се охлади.
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата (предварително начупен) като внимавате и разбърквате на 12-15 сек.
Разбийте крема сиренето с телена бъркалка.
Отделно с миксер разбийте сладкарската сметана. Добавяйте към крема сиренето лъжица по лъжица от разбитата сметана, като размесвате с въртеливи движения, докато съберете двата продукта.
Нарежете 5 ягоди на дребни парченца. Разгънете рулото и го намажете с разтопен шоколад. Отгоре намажете със сметана (можете да оставите сметана за украса, ако желаете), поръсете с нарязани ягодки. Завийте сладкото руло и украсете и отгоре с разтопен шоколад.
В останалия шоколад потопете останалите ягоди и ги оставете да се стегне шоколадът. Приберете рулото в хладилника и оставете за няколко часа да се охлади хубаво. Украсете с шоколадовите ягодки.
Празничното Руло с Шоколад и Ягоди е много вкусно!