Начин на приготвяне
Омесете каймата от вечерта с дребно нарязания лук, магданоз, солта, черния пипер и филийката хляб, напоена в прясно мляко. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за една нощ.
Извадете каймата и я сложете върху намазнено алуминиево фолио. Разстилате равномерно.
В малко краве масло запържете моркова и целината, нарязани на ленти.
Сложете киселите краставички по дължината на каймата. Добавете морковите, целината и целите яйца. Завийте на руло. Прехвърлете в тавичка. Залейте с топлото масло, в което запържихте моркова и целината. Поръсете с галетата. Налейте 1/2 к.ч вода и печене до готовност, като малко преди да извадите, поръсете с кашкавал готовото солено руло, което напомня класическо руло Стефани.
Картофите ги сварих за 5 минути с малко сол. Извадих, поръсих с чесън на прах, малко къри и краве масло. Сложих в тавичката при рулото от кайма, 30 мин. преди да изключа.
Празнично руло с кайма - перфектното ястие за празника на любовта и виното!