Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Солено Руло»Празнично руло с кайма

Празнично руло с кайма

Празнично руло с кайма
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
15/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"Руло с кайма за още по-празнична трапеза, което ще събуди апетита ви веднага"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - връзка
  • сол
  • черен пипер
  • хляб - филия
  • За плънката
  • яйца - 4 бр. (сварени)
  • кисели краставички - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • Още
  • галета
  • кашкавал
  • картофи - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата от вечерта с дребно нарязания лук, магданоз, солта, черния пипер и филийката хляб, напоена в прясно мляко. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за една нощ.

Извадете каймата и я сложете върху намазнено алуминиево фолио. Разстилате равномерно.

В малко краве масло запържете моркова и целината, нарязани на ленти.

Сложете киселите краставички по дължината на каймата. Добавете морковите, целината и целите яйца. Завийте на руло. Прехвърлете в тавичка. Залейте с топлото масло, в което запържихте моркова и целината. Поръсете с галетата. Налейте 1/2 к.ч вода и печене до готовност, като малко преди да извадите, поръсете с кашкавал готовото солено руло, което напомня класическо руло Стефани.

Картофите ги сварих за 5 минути с малко сол. Извадих, поръсих с чесън на прах, малко къри и краве масло. Сложих в тавичката при рулото от кайма, 30 мин. преди да изключа.

Празнично руло с кайма - перфектното ястие за празника на любовта и виното!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: