Картофи с Ориз по Манастирски

17/06/2018
"И веганите могат да похапват вкусно и как няма, имайки в менюто картофи с ориз по манастирски "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 310
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • домати - 1.5 ч.ч. стерилизирани
  • ориз - 1 непълна ч.ч.
  • HOSSO - 1 непълна ч.ч.
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - за поръсване
  • винен оцет - 2 - 3 с.л.
  • захар - 2 - 3 щипки
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме картофите на филийки. В тавичка ги нареждаме, добавяме ориза и поливаме отгоре с олиото.

Към тях добавяме и доматите, като ги поръсваме със солта и захарта. Наливаме 300 мл гореща вода, и слагаме във фурната.

Печем на умерена температура за около 40 минути.

Когато ястието е почти готово поръсваме с нарязания на дребно магданоз.

Отделно си приготвяме чесъна, който предварително сме обелили и стрили заедно със сол и оцет.

Готовата смес поливаме върху ястието, след като го извадим.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Мария Симова
Мария Симова
20.10.2019 20:57
Много, много вкусно! Обожавам картофи с ориз и домати, а рецептата е много сполучлива.
1
0
Стоянка  Русенова
Благодаря Мария!
0
0
Николина Панчева
много е вкусно но домтите се добавят когато картофите са готови . в противен случаи много трудно се сваряват
0
0
Стоянка  Русенова
Аз го приготвям по този начин ,но не съм забелязала такова нещо.
0
0