Начин на приготвяне
Черешите се почистват от костилката, срязани на две, а прасковата обелена се реже на малки кубчета. В купа се разбиват яйцата със захарта, бърка се с телена бъркалка.
Добавя се олио, кисело мляко с разбита в него сода да шупне, ванилия и се разбърква.
Смесват се двата вида брашно с бакпулвера и сипваме в яйчената смес, като отново се разбърква на гладка еднородна смес.
В малка тавичка с диаметър 23 см върху хартия за печене, сипваме половината кексова смес, нареждат се плодове, заливаме с останата смес и отново наредени плодове. Печем плодовата пита в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, около 30 минути.
Охлажда се върху решетка и поръсваме с пудра захар. Нарязва се като торта и сервираме. Вкусно и плодово за кафето!