Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Плодова пита с два вида брашно

Плодова пита с два вида брашно

Плодова пита с два вида брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 в. ч.
  • кисело мляко - 1 в. ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 к. л.
  • олио - 50 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • типово брашно - 1 в. ч.
  • брашно от лимец - 5 с.л.
  • череши - 1 ч.ч.
  • праскови - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се почистват от костилката, срязани на две, а прасковата обелена се реже на малки кубчета. В купа се разбиват яйцата със захарта, бърка се с телена бъркалка.

Добавя се олио, кисело мляко с разбита в него сода да шупне, ванилия и се разбърква.

Смесват се двата вида брашно с бакпулвера и сипваме в яйчената смес, като отново се разбърква на гладка еднородна смес.

В малка тавичка с диаметър 23 см върху хартия за печене, сипваме половината кексова смес, нареждат се плодове, заливаме с останата смес и отново наредени плодове. Печем плодовата пита в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, около 30 минути.

Охлажда се върху решетка и поръсваме с пудра захар. Нарязва се като торта и сервираме. Вкусно и плодово за кафето!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: