Начин на приготвяне
Маслото се разтопява и смесва с брашното, след което се разбърква с лъжица до пълното поемане на маслото от брашното. Добавя се водата и отново се разбърква до получаване на гладко тесто, което трябва да престои 40 мин.
След това тестото се разделя на две различни по големина части. Едната трябва да бъде 2/3 от общото количество на тестото, а другата 1/3.
По- голямата част от тестото се разточва в кръгла форма, която трябва да е с около 3 см от всяка страна на формата за печене. След това в предварително набрашнена подходяща форма се поставя разточеното тесто и внимателно му се притискат крайчетата по стената на формата.
Равномерно се разпределя сладкото от череши, отгоре се поръсва с филираните бадеми, а върху тях се слагат предварително почистените пресни череши (по желание може допълнително да нарежете на ситно пресните череши и бадемите).
По-малката част от тестото също се разточва и се нарязва на еднакви по големина ленти. Слагат се отгоре на еднакво разстояние една от друга, като трябва да се кръстосват или да наподобяват формата на кошница.
Пече се в предварително загрята фурна за около 50 мин на 140-150 градуса на горен и долен реотан и без вентилатор.
След като се изпече, докато е още топъл, се поръсва с тънък слой пудра захар.