Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Бърз и лесен черешов пай с бадеми

Бърз и лесен черешов пай с бадеми

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823501281
Бърз и лесен черешов пай с бадеми2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сладко от череши - 1 бурканче
  • череши - 200 г пресни, почистени от костилки
  • филирани бадеми - 50 г
  • брашно - 400 г
  • масло - 220 г
  • течна ванилия - 1 мл (есенция)
  • пудра захар - за поръсване
  • вода - 50мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява и смесва с брашното, след което се разбърква с лъжица до пълното поемане на маслото от брашното. Добавя се водата и отново се разбърква до получаване на гладко тесто, което трябва да престои 40 мин.

След това тестото се разделя на две различни по големина части. Едната трябва да бъде 2/3 от общото количество на тестото, а другата 1/3.

По- голямата част от тестото се разточва в кръгла форма, която трябва да е с около 3 см от всяка страна на формата за печене. След това в предварително набрашнена подходяща форма се поставя разточеното тесто и внимателно му се притискат крайчетата по стената на формата.

Равномерно се разпределя сладкото от череши, отгоре се поръсва с филираните бадеми, а върху тях се слагат предварително почистените пресни череши (по желание може допълнително да нарежете на ситно пресните череши и бадемите).

По-малката част от тестото също се разточва и се нарязва на еднакви по големина ленти. Слагат се отгоре на еднакво разстояние една от друга, като трябва да се кръстосват или да наподобяват формата на кошница.

Пече се в предварително загрята фурна за около 50 мин на 140-150 градуса на горен и долен реотан и без вентилатор.

След като се изпече, докато е още топъл, се поръсва с тънък слой пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: