Начин на приготвяне
Тиквичката се измива и се нарязва на ленти (или на парчета, каквито на вас ви харесват).
Взема се тиган тип Уок. Загрява се тигана с олиото.
Когато се загрее достатъчно за много кратко време се запържват тиквичките с малко сол. След това се изваждат в чиния.
В същата мазнина се запържват нарязаният на ситно лук и ориза (предварително измит и оставен малко да поизпръхне).
Когато оризът промени цвета, си т.е. стане стъклен, се прибавят 3-4 ч.ч. вода. Прибавя се сол, щипка джинджифил и кърито.
Вари се докато остане съвсем малко течност. Тогава се прибавят тиквичките, всичко се разбърква и се отнема от котлона. Оставя се да попие и останалата вода, като може да захлупите с капак, за да се задуши.
Оризът на тиган да се използва както за основно вегетарианско ястие, така и за гарнитура.
Оризът с къри и тиквички на тиган е много вкусен.