Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз с къри и тиквички на тиган

Ориз с къри и тиквички на тиган

Дани РусеноваДани Русенова
Чирак
4830176
Ориз с къри и тиквички на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Това не са просто ориз с къри и тиквички на тиган, това е кратък урок по приготвяне на невероятно вкусно и ароматно вегетарианско ястие"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. тип Балдо
  • тиквички - 1 бр. (аз съм използвала от по - тъмните тиквички, които са по - крехки и по - хрупливи)
  • лук - 1 глава
  • джинджифил - 1 щ.
  • къри - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива и се нарязва на ленти (или на парчета, каквито на вас ви харесват).

Взема се тиган тип Уок. Загрява се тигана с олиото.

Когато се загрее достатъчно за много кратко време се запържват тиквичките с малко сол. След това се изваждат в чиния.

В същата мазнина се запържват нарязаният на ситно лук и ориза (предварително измит и оставен малко да поизпръхне).

Когато оризът промени цвета, си т.е. стане стъклен, се прибавят 3-4 ч.ч. вода. Прибавя се сол, щипка джинджифил и кърито.

Вари се докато остане съвсем малко течност. Тогава се прибавят тиквичките, всичко се разбърква и се отнема от котлона. Оставя се да попие и останалата вода, като може да захлупите с капак, за да се задуши.

Оризът на тиган да се използва както за основно вегетарианско ястие, така и за гарнитура.

Оризът с къри и тиквички на тиган е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: