Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на тиган»Свинско с ориз, гъби и тиквички на тиган

Свинско с ориз, гъби и тиквички на тиган

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свинско с ориз, гъби и тиквички на тиган
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Ето какво да приготвите със свински врат, гъби, ориз и тиквички!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г (врат)
  • лук - 1 глава
  • гъби - 300 гр. печурки
  • тиквички - 250 г (1 голяма тиквичка)
  • ориз - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 4 с.л.
  • гъбен бульон - 450 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците. Нарежете лука на дребно, тиквичката на кубчета, а гъбите на полумесеци. Нарежете месото на хапки и го овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура на котлона.

Запържете месото за около 10 мин, като разбърквате периодично. Извадете месото и го прехвърлете в съд, покрит с фолио.

В мазнината запържете лука и гъбите. След около 5 мин добавете тиквичките.

След като се позапържат зеленчуците за около 10 мин, добавете ориза.

Гответе около 5 мин, като разбърквате. Добавете бульона и намалете котлона на слаба температура.

Върнете месото и оставете ориза на тиган да ври, като разбърквате от време на време, докато оризът се свари или около 20-30 мин.

Свинското с ориз, гъби и тиквички на тиган е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкуснотия голяма стана!!!
24.03.2024 22:49