Начин на приготвяне
Почистете зеленчуците. Нарежете лука на дребно, тиквичката на кубчета, а гъбите на полумесеци. Нарежете месото на хапки и го овкусете със сол и черен пипер.
Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура на котлона.
Запържете месото за около 10 мин, като разбърквате периодично. Извадете месото и го прехвърлете в съд, покрит с фолио.
В мазнината запържете лука и гъбите. След около 5 мин добавете тиквичките.
След като се позапържат зеленчуците за около 10 мин, добавете ориза.
Гответе около 5 мин, като разбърквате. Добавете бульона и намалете котлона на слаба температура.
Върнете месото и оставете ориза на тиган да ври, като разбърквате от време на време, докато оризът се свари или около 20-30 мин.
Свинското с ориз, гъби и тиквички на тиган е готово.
Коментари