Начин на приготвяне
Яйцата разбиваме на пяна заедно със захарта. Прясното мляко се сварява на бавен огън, като добавяме в него щипка сол.
Пшеничното нишесте размиваме в малко студена вода. Прибавяме го на тънка струйка към млякото.
Разбъркваме постоянно, за да не се образуват бучици.
Леко охладената смес се прибавя към яйцата. Прибавяме ванилията. Направената смес варим при небрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
Ананаса нарязваме на кубчета и отцеждаме добре. Пасираме го, като го смесваме със сметаната и пудрата захар. Сместа добавяме към леко охладения крем и отново разбъркваме.
Черешите почистваме от костилките.
Разпределяме ги в чашите за поднасяне.
Върху тях разсипваме крема. Поставяме в средата шоколадовия бонбон. Топлината леко отпуска шоколада и се освобождава ментовия пълнеж в крема.
Декорираме плодовия крем с резен ананас и череши.
Плодовият крем с ананас, череши и шоколадова мента е готов.