Начин на приготвяне
Млякото, захарта, маслото се слагат в тенджера с незалепващо покритие и се варят на слаб котлон около 10-15 минути, като от време се разбърква с дървена лъжица.
После се отстранява и се изчаква да изстине. Към него се прибавят кокосът и ванилията. Разбърква се добре, до получаване на хомогенна смес.
В подходяща форма се слага стреч фолио и сместа се изсипва, прибира се в хладилник да стегне. След това се нарязва на парчета или ленти по избор и се овалват в разтопен на водна баня шоколад и малко олио.
Отново се прибират в хладилник да стегне шоколадът. А най-добре е да се оставят за една нощ в хладилник, да стегнат добре.
Получават се много вкусни и сочни барчета.
Вкусното Баунти с домашно кондензирано мляко е готово.
Коментари