Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Корейска салата с месо

Корейска салата с месо

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Корейска салата с месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • краставици - 3 бр.
  • сол - 1/3 ч.л.
  • кориандър - на вкус
  • захар - 1/2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • соев сос - 3 с.л.
  • чушки - 1 бр.
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените краставици се настъргват, посоляваме се и след като постоят малко така се изстискат сока им. Краставиците се разбъркват с кориандър, захар, лютив пипер и 2 скълцани скилидки чесън.

В дълбок тиган се загрява олиото и се запържва месото, което е нарязано на кубчета. Щом течността се изпари се добавя лука до неговото омекване.

Сипва се соевият сос, скилидката чесън и нарязаната чушка, разбърква се и се сипва при краставиците. Разбърква се с оцета и се оставя да престои.

След 5 минути отново се разбърква, покрива се купата с фолио и се оставя да се охлади напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: