Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешко в уникална марината

Пилешко в уникална марината

МиссаМисса
Помощник Готвач
502931581
Пилешко в уникална марината2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"За да сготвите най-крехкото пилешко филе, ви трябва най-уникалната марината"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • соев сос - 2 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • розмарин
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички течни съставки се смесват и бъркат хубаво, докато получената смес стане еднородна и балансирана.

Подправките се накълцват, ако са пресни, или се счукват в дървено хаванче, ако са сушени. Те се прибавят в сместа за маринатата и пак се разбърква.

Пилешките гърди се почистват и измиват. Нарязват се на фини слайсове като пържолки - около сантиметър дебели.

С маринатата се заливат пилешките пържоли, като е най-добре е това да стане в дълбок съд. След това се покрива с фолио и се слага за 6-7 часа в хладилник.

Маринованото пилешко се пече на тиган, грил или скара до златисто.

След изпичането може да поръсите с накълцан розмарин или някоя друга ваша любима подправка, ако я сметнете за подходяща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: